Over Verborgen Verlangens

Een kleine wens, een groot plezier! Dat is de essentie van het project Verborgen Verlangens. De Zorggroep en Groene Kruis Ledenorganisatie vervullen wensen van cliënten, bijvoorbeeld mensen die in een van de zorgcentra van De Zorggroep wonen of mensen die thuiszorg krijgen van Groene Kruis Thuiszorg. Maar ook wensen van mantelzorgers gaan in vervulling. Want iemand die belangeloos zorgt voor een ander, mag best eens in het zonnetje worden gezet.

Een ijsje eten, een ritje in een zijspan van een motor, een ontmoeting met een oude vriend, een avond naar de bioscoop, een middag bloemschikken… Het lijken op het eerste oog allemaal eenvoudig te vervullen wensen. Maar toch… voor mensen die minder mobiel of ziek zijn óf voor mensen die dag in dag uit voor een ander zorgen, zijn dit allerminst vanzelfsprekende uitstapjes. En juist deze simpele uitstapjes – even uit de sleur van alledag – geven een groots gevoel van ontspanning, plezier en gezelligheid.

Historie

Het project Verborgen Verlangens is niet nieuw. Al in 2002 vervulde de Stichting Vrienden van De Zorggroep wensen van cliënten. Sinds die tijd zijn al vele honderden wensen vervuld. Als symbool voor het project Verborgen Verlangens staat een blauwe fles met een oranje gerbera naar een oorspronkelijk idee van kunstenaar Sjaak Smetsers uit Tegelen. De fles staat symbool voor een van de oudste manieren van communiceren: via flessenpost.

Een wens aanmelden

Wilt u iemand in het zonnetje zetten? Uiteraard hoeft u uw wens niet te versturen via flessenpost. Vul gewoon het formulier in op deze website. Uit alle wensen selecteren we iedere maand een aantal wensen die we in vervulling laten gaan.