Ieder mens heeft van die dingen die men nog een keer wil doen in het leven. Afhankelijk van zorg of hulp is het niet vanzelfsprekend dat op het oog simpele wensen in vervulling gaan. Verborgen Verlangens is een initiatief van De Zorggroep dat daar verandering in kan brengen. Zoals de lang gekoesterde wens van de heer en mevrouw Reijnen uit Egchel: een keertje terug naar het dorpje Heimbach om een kop erwtensoep te eten.

De heer en mevrouw Reijnen hebben dierbare jeugdherinneringen aan het Duitse plaatsje in de Eifel. “Samen erwtensoep eten in Heimbach. Dat zouden we graag nog eens willen,” laten ze zich tijdens de verzorging een keertje ontvallen. Waarop de vrijwilligsters Annie Steegh en Marianne Smulders werden ingeschakeld. “Eigenlijk zou ook de dochter van het echtpaar meegaan, maar zij is helaas voortijdig overleden. Maar we hebben toch een prachtige dag gehad met het echtpaar Reijnen,” vertelt Annie. “Zij zullen er zeker nog lang over napraten! Samen hebben we heel wat herinneringen opgehaald. Dat begon al op de parkeerplaats van Abtei Mariawald waar zij jaren geleden met de kinderen pauzeerden. Waarna in het klooster erwtensoep werd gegeten. Dat hebben ze nu met ons nog eens over gedaan. Het betekende heel veel voor hen. Daarna zijn we in de buurt ook nog naar kennissen van het echtpaar gegaan. In hun hotel heeft de familie vaak gelogeerd. Geweldig hoe ze genoten hebben!”

Het is één van de successen die al via Verborgen Verlangens gevierd konden worden. Verborgen Verlangens laat kleine maar belangrijke wensen werkelijkheid worden van bewoners van een zorgvoorziening van De Zorggroep en van cliënten die thuiszorg krijgen en bij Groene Kruis Ledenorganisatie zijn aangesloten. En soms een stille wens van een mantelzorger. Om zo naast goede zorg en ondersteuning ook dat kleine beetje extra te bieden. Medewerkers signaleren soms tijdens de dagelijkse zorg zo’n verborgen verlangen. Het is dan belangrijk om te achterhalen waarom de wens nog niet vervuld is door familie of mantelzorg. Als die niet kunnen helpen, komen de speciale vrijwilligers van De Zorggroep en Groene Kruis Ledenorganisatie in beeld. Een blauwe fles met een gerbera zijn hét symbool van Verborgen Verlangens.

.